ECOTIP TEDEX – NAJVEĆI PROIZVOĐAČ FILTERA ZA FILTRIRANJE VAZDUHA I TEČNOSTI U SRBIJI

ECOTIP TEDEX d.o.o. je kompanija kojoj osnovnu delatnost predstavlja proizvodnja i prodaja filtera brendova Ecofil i Greenair, izrađenih prema standardu EN779:2012. U proizvodnom programu imamo filtere klase G1 do G4 za grubo filtriranje kao i filtere klasa M5,M6 i F7 do F9 za fino filtriranje vazduha.

Kompanija u svom prodajnom programu nudi tržištu i filtere viših klasa E10 do E12, Hepa filtere klase H13, H14 i Ulpa filtere klase U15 do U17.

Pored filtera za vazduh nudimo i filtere za lakirne kabine, industrijsku filtraciju i filtraciju tečnosti. Kao osnovni materijal upotrebljavamo najkvalitetnije materijale nemačkih proizvođača Sandler i BWF.

Sistemi za klimatizaciju obavezno uključuju i dovođenje svežeg vazduha unutar nekog objekta ili prostorije koja se klimatizuje, odnosno uključuju i ventilaciju prostora jer, u tehničkom smislu, sistemi koji ne dovode svež vazduh nisu sistemi klimatizacije, već služe samo za grejanje i hlađenje vazduha koji uzimaju iz samog prostora. Redovni pregledi, čišćenje, zamena filtera su deo propisanog sistema održavanja klimatizacije.

VRSTE FILTERA ZA VAZDUH

Filteri za vazduh moraju biti konstruisani tako da su u mogućnosti da izdvoje veliku količinu čestica prašine. Obično se izrađuju od sintetičkih vlakana i fiberglasa različite debljine i dužine, koji su hemijski i termički povezani. Karakteristično za vazdušne filtere je to što omogućavaju veliku apsorpciju čestica prašine.

Prema standardu filteri se dele u više klasa:

  • Klasa G1-G4 – filteri za grubo filtriranje (rolne, kasetni filteri, panelni filteri, filter vreće)
  • Klasa F5-F9–filteri za fino filtriranje (rezane ploče, rolne, panelni filteri, kasetni filteri)
  • Klasa H10-H14 i U15-U17 – apsolutni filteri .